Zima 2019./2020.
ČETIRI BOŽIĆA

Brad i Kate su sretno nevjenčan par iz San Francisca koji ima jedinstvenu blagdansku tradiciju: Svake godine krenu na odmor za božićne blagdane na neko osunčano mjesto, no činjenicu o tome gdje su naumili skrivaju od svojih obitelji . Ove godine su im rekli da idu na Burmu radi humanitarnog rada, no u stvari su se zaputili na Fiji i to samo radi zabave. 
No zbog nevremena svi letovi su otkazani, i da bi stvar bila gora, uhvati ih kamera dok večernje vijesti prikazuju isječak o putnicima. Uhvaćeni su na djelu… i od njih očekuje da se pojave kod svakog od njihovih četvero rastavljenih roditelja za Božić. Ako si dio neskladne obitelji (i siguran si da je to tako), tada samo zamisli svoj najgori Božić ikad, I pomnoži to sa četiri.

KAKO PREŽIVJETI BOŽIĆ

Kako preživjeti Božić Mikea Mitchella je jedan od filmova koji su postali neizostavni dio televizijskog repertoara u vrijeme božićnih blagdana. U središtu je ove romantične božićne komedije Drew Latham čiji lik utjelovljuje Ben Affleck. Nakon što se u vrijeme Božića nađe potpuno sam, Drew se odluči vratiti domu u kojem je odrastao te zamoli obitelj koja ondje živi da s njima provede božićne praznike za što im ponudi novac.
Premda radnja djeluje bizarno, ova se priča vrlo brzo pretvori u humorističan i dopadljiv splet okolnosti u koji se uskoro umiješa i ljubav pretvarajući ga u idilično obiteljsko ozračje.

LUDA BOŽIĆNA ZVONA

Božić je najčarobnije vrijeme godine. Moćni biznismen Howard Langston zaokupljen je poslom do zadnjeg trena, primajući posljednje narudžbe od klijenata koje jednostavno ne može odbiti, kao što ne može odbiti ni svog sina Jamieja, koji želi najpopularniju akcijsku figuru ove sezone – Turbo Mana! Nažalost, pred Howardom je VELIK problem. Badnja je večer, a Turbo Man rasprodan je još od Dana zahvalnosti! Howardova potraga za Turbo Manom u zadnji tren pretvori se u ludu odiseju kakvu nije mogao ni zamisliti. Nakon naizgled beskonačnih božićnih nezgoda nađe se u bespoštednoj borbi do samoga kraja s izluđenim poštarom Myronom koji želi posljednjeg Turbo Mana za svog sina. To je dovoljno da zaplaši i najhrabrijeg čovjeka. Ali za Howarda ovo je rat, a on je odlučio pobijediti... bez obzira na sve!

ZAPRAVO LJUBAV

Za jedan od najomiljenijih božićnih filmova receptura je sljedeća: nekoliko ljubavnih priča parova različitih profila, London, dobra doza britanskog humora te iskrene osebujnosti i uvrnutosti uz malo božićnog duha. Rezultat je, jasno, Zapravo ljubav. Ne možete imati srca i ujedno se ne rastopiti svakog puta kada Mark dođe na vrata Juliet sa svojim ljubavnim papirićima. Redateljski prvijenac Richarda Curtisa stvorio je urbanu bajku čiji šarm obožavaju mnogi. Sjajan postav britanskih glumaca čiji su likovi na ovaj ili onaj način povezani jedni s drugima tvore mrežu živopisnih odnosa i priča do kojih nam je svake godine opet iznova stalo.

BOŽIĆNE KRONIKE

Ovo je film koji govori o vjerovanju u božićni duh i samog Djeda Božićnjaka, no ne u onom stilu u kojem je to radio The Polar Express ili Miracle on 34th Street. Fabula se vrti oko obitelji koja je, kako nam pokazuje početak filma, svaki Božić do sada provodila u blagdanskoj idili, ispunjena božićnim duhom. No ove godine, nažalost, moraju proživjeti svoj prvi Božić nakon obiteljske tragedije. Najstariji sin, Teddy, je nakon tragedije postao tinejdžerski buntovnik te, iako su prije bili nerazdvojni, njegova mlađa sestra Kate nikako ne može s njim ponovno uspostaviti bratsko-sestrinski odnos.
Kate nepokolebljivo vjeruje u Djeda Božićnjaka, što njezinog brata izluđuje. No ove godine Kate će se pružiti prilika da postojanje najpoznatijeg djeda na svijetu možda i dokaže, uz pomoć njezinog brata. Iako Teddy isprva odbije, Kate, snalažljiva kakva je, uspije izvući as iz rukava te njih dvoje se bacaju u akciju da ulove Djeda Božićnjaka na djelu. Naravno, lakše je to reći nego napraviti. No jednom kada im to pođe za rukom, sam Božić će biti doveden u pitanje, a kako bi ga spasili, kreću zajedno sa Djedom u pustolovinu o kojoj svako dijete može samo sanjati.

GODZILLA 2: KRALJ ZVIJERI

Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarch, dok se njezini članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzillu, koja se sukobljava s Mothrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kingom Ghidorahom. Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovječanstva staviti pod veliki upitnik.

SMRTONOSNI STROJEVI

Tisuće godina nakon što su kataklizmički događaji izbrisali civilizaciju kakvu danas poznajemo, čovječanstvo se prilagodilo novonastalim uvjetima i razvio se novi način života. Gigantski mobilni gradovi sada haraju Zemljom u obliku smrtonosnih strojeva i gospodare manjim naseljima, osvajajući predio po predio. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), iz londonskog Lower Tier-a, uslijed susreta s opasnim bjeguncem Hesterom Shawom (Hera Hilmar), nalazi se u borbi za vlastiti opstanak. Neočekivani dvojac čiji se putevi nikada nisu trebali sresti, spoj je potpunih suprotnosti koje čine nevjerojatan savez, predodređen da promjeni tijek budućnosti.

PRVI ČOVJEK

Biografska drama redatelja Damiena Chazellea, snimljena prema knjizi Jamesa Hansena i u scenarističkoj adaptaciji Oscarovca Josha Singera (Spotlight), na velike ekrane donosi jedan od najznačajnijih djelića povijesti napretka znanosti i čovječanstva uopće.
Prvi čovjek najvećih filmskih romansi današnjice, Ryan Gosling u glavnoj ulozi i za njega nekarakterističnom tematskom izletu, sada postaje prvi čovjek na mjesecu. Kao svojevrsna kronika Armstrongovog života i karijere, film nas uvodi u zbivanja između 1961. i 1969., razdoblje pripreme i egzekucije jedne od najopasnijih misija u povijesti putovanja u svemir. U nizu NASA-inih projekata, jedan je u svjetskoj povijesti ostavio dubok trag. Uspješnim slijetanjem na mjesec 20. srpnja 1969. godine, astronaut Neil Armstrong postao je prvi čovjek čija je noga kročila na površinu mjeseca. U toj povijesnoj šetnji pridružio mu se Buzz Aldrin, dok je njihov kolega Michael Collins za to vrijeme orbitiratio oko mjeseca na komandom brodu.

NOŽ U LEĐA

Radnja filma Nož u leđa vrti se oko obiteljskog okupljanja koje krene po krivu nakon smrti 85-ogodišnjeg Harlana Thrombeyja (Chistophera Plummera), glave obitelji. U njihov obiteljski dom dolaze dva detektiva (Daniel Craig i Lakeith Stanfield) kako bi istražili smrt i otkrili skrivene obiteljske tajne. Svaki član obitelji postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tijekom filma.

SNJEŽNO KRALJEVSTVO 2

Zašto I kako je Elsa rođena s čarobnim moćima? Odgovor na ovo pitanje progoni junakinju Snježnog kraljevstva i prijeti njenom domu. Zajedno sa sestrom Anom, Kristofom i Olafom započinje opasno ali izvanredno putovanje. U prvom nastavku Snježnog kraljevstva Elsa se pribojavala jesu li njene moći prejake za ovaj svijet, a u novom nastavku filma nada se da su one dovoljne.