Multikulti
Od 2013. godine u okviru Multikulti radionica organiziraju se susreti učenika osnovnih škola s  useljenicima, korisnicima Dječje knjižnice Marina Držića te stranim studentima koji u Hrvatskoj borave u sklopu Erasmus+ projekta.

Radionice omogućuju djeci komunikaciju s pripadnicima drugih naroda, usvajanje zanimljivih informacija o stranim zemljama te sudjelovanje u interesantnim aktivnostima i igrama koje su za dotične zemlje specifične.

Na prvim radionicama gostovali su naši korisnici. Obitelj Hong predstavila je više puta Južnu Koreju. Djevojčica Yuxuan Cai uz pomoć prijatelja Iana Gnanda održala je dvije radionice o Kini. Studenti, koji su nas posjetili u sklopu prakse unutar Erasmus+ projekta, uglavnom su bili iz europskih zemalja. Antonis Bubas održao je dva predavanja o Grčkoj, Lina Birže govorila je o Latviji, Ilaria Moretti i Silvia Mannino predstavile su Italiju, Adriana Rangelova održala je radionicu o Bugarskoj, a Maria Bogusz o Poljskoj.

Predavanja i radionice vode se na engleskom jeziku, a kad postoji mogućnost, i na hrvatskom.

Svi zainteresirani predavači te učitelji i profesori koji sa svojim učenicima žele sudjelovati u programu mogu se javiti na djecja.knjiznica.marina.drzica@kgz.hr!
 

Multikulti

5 new photos added to shared album