Oboji svijet šarenim bojama tolerancije

Jednog rujanskog dana ne tako davne 2012. godine, prvi je put među učenicima osnovnih i srednjih škola prošetao nagradni natječaj “Oboji svijet!”

Ja promoviram toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba“, rekao je učenicama i učenicima, njihovim učiteljicama i učiteljima. „Možeš pisati priče i pjesme, fotografirati, snimati videofilmove, raditi plakate i stripove“, nastavio je svoju priču. A učenici i učenice veselo su krenuli prema svojim pernicama i s učiteljicama i učiteljima stvarali razne kreativne radove u kojima su prikazali toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba.

Od tada do danas projekt “Oboji svijet!” narastao je i proširio se od grada Zagreba po cijeloj Hrvatskoj. Udomaćio se u Knjižnicama grada Zagreba, posjetio Rijeku, Split i Čakovec, a čak su za njega čuli i u susjednim zemljama.

Oboji svijet!” veseli se svakom početku nove školske godine jer zna da su učenice i učenici, baš kao i njihovi učitelji i učiteljice, nakon zabave i odmora spremno i veselo dočekali novu školsku godinu. I zato se “Oboji svijet!” veseli još jedanput svim kreativnim idejama svih učenika iz cijele Hrvatske!

Stoga, ako želite sudjelovati na natječaju “Oboji svijet!”, pokazati svoje viđenje tolerancije, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba, potražite detalje o pravilima natječaja i načinima prijave, a za sva pitanja obratite nam se na mail oboji.svijet@gmail.com ili preko Facebook stranice: Svi mi koji bojimo svijet tolerancijom.