Psi pomagači
U listopadu 2014. godine Dječja knjižnica Marina Držića započinje suradnju s Udrugom Psi pomagači. Prve radionice održane su za djecu s teškoćama u razvoju u sklopu projekta Knjižnica širom otvorenih vrata koji provode Knjižnice grada Zagreba.

Dječja knjižnica Marina Držića i Udruga Psi pomagači pokrenule su 2015. godine akciju Nađi svoj trag te za nju dobile financijsku potporu Zaklade Zamah. Svrha akcije bila je uključivanje pasa pomagača u knjižnične aktivnosti kako bi najmlađi korisnici i njihovi roditelji, odgojitelji i učitelji bili motiviraniji za dolaske u knjižnicu te ju doživjeli kao ugodno mjesto u kojemu djeca kroz igru razvijaju različite sposobnosti i vještine. U radionicama su, osim redovitih korisnika, sudjelovala i djeca s teškoćama u razvoju iz Poliklinike SUVAG, DV Vladimira Nazora, Centra OZANA i OŠ Grigora Viteza.

Sredinom 2015. godine Udruga Psi pomagači pokrenula je i projekt Tragači sreće koji, osim radionica u Dječjoj knjižnici Marina Držića, uključuje i edukaciju terapijskih timova. Projekt je financijskom potporom podržala Zaklada Adris te su radionice realizirane u prvoj polovini 2016. godine.

U pedagoškoj godini 2016./2017. održan je novi ciklus radionica zahvaljujući financijskoj potpori drogerijskog lanca Dm – drogerie markt Hrvatska i Hrvatske elektroprivrede.

Psi pomagači – udruga za intervenciju potpomognuta psima pomagačima provodi educiranje i certificiranje voditelja i njihovih pasa pomagača u svrhu uključivanja u terapijske i odgojno-obrazovne aktivnosti za potrebe različitih korisnika. 

Više informacija:

http://www.psipomagaci.hr/

https://www.facebook.com/psi.pomagaci/