Životne priče koje su promijenile svijet
Životne priče koje su promijenile svijet naziv je ciklusa inovativnih videopriča koje su zajednički osmislile i izvode knjižničarke koje su hrabro zakoračile u područje produkcije, snimanja i montaže videosadržaja te u stalnom procesu samoedukacije uče na vlastitim pogreškama gradeći program na kreativnosti i entuzijazmu. 

Program je pokrenut 2020. godine kada su zbog epidemije sve programske aktivnosti za djecu u prostoru knjižnice obustavljene. Nastao je motiviran željom da se, makar i u virtualnom okruženju, nastavi interakcija s našim korisnicima u vidu posebno osmišljenih programa koji ih podsjećaju na to da je knjižnica zanimljivo mjesto za druženje, zabavu i učenje kroz igru. 

Svrha je programa upoznati djecu s izuzetnim ljudima koji su svojim znanjem, talentom, maštom i upornošću obogatili svijet u kojem živimo. 

Životne priče koje su promijenile svijet snažno promoviraju knjižnicu te potiču na čitanje, istraživanje i stvaranje, a možete ih pogledati na YouTube kanalu Knjižnica grada Zagreba.

2020.
2021.