Čitateljski klub
Čitateljski klub "Krvavi ispod kože"
Kako to u životu često biva, neke nam se stvari, osobe i mjesta jednostavno uvuku pod kožu postajući sastavnicom svakodnevice. Tako je, barem za neke od nas, (volimo si laskati i odabrane) i s druženjem uz knjigu na Krvavom mostu.
Čitateljski klub Knjižnice Marije Jurić Zagorke, osnovan je u listopadu 2022. godine. Sastanci se u pravilu održavaju svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu s početkom u 18:00 u prostoru knjižnice. Članom kluba može postati svaki korisnik usluga Knjižnica grada Zagreba. Glavni poticaj za osnivanje kluba bio je interes za organiziranim oblikom literarnog druženja, a naziv je nadahnut kako samom lokacijom, tako i „poslanjem“ kluba. Naime, već od prvog susreta, poštujući senzibilitet članova, shvatili smo kako nam se pri odabiru naslova valja voditi njihovom aktualnošću, ali i bezvremenskim „seciranjem” svih aspekata međuljudskih odnosa. Na listi čitanja dosad su se tako našli i sljedeći naslovi i autori: Most San Luis Rey Thorntona Wildera, Howards End E. M. Forstera, Nove i izabrane pjesme Mary Oliver, Ljubav malim slovima Francesca Mirallesa, Žeđ Amelie NothombLeglo Suzane Matić, Škola života Roba Riemena te Sestra sna Roberta Schneidera kao i Posljednji stavak Roberta Seethalera. 

Sastanci kluba:
Sljedeći sastanak kluba održat će se u četvrtak 25. travnja u 18:00, kada čitamo roman Babettina gozba danske autorice Karen Blixten, u prijevodu Đurđica Žlebačić-Sorensen.