Tribine u suradnji s Hrvatskim P.E.N. centrom
Hrvatski P.E.N. centar je nevladina udruga osnovana 1927. godine kao jedna od najstarijih članica udruge P.E.N. International, svjetske udruge pjesnika, romanopisaca, esejista, dramskih pisaca, scenarista, povjesničara, kritičara, prevoditelja, izdavača i novinara okupljenih u obranu slobode izričaja, spremnih osobnim primjerom i već stečenim književnim ugledom, založiti se za ljudska i intelektualna prava, etičke standarde civilnog društva i mir u svijetu.
P.E.N. senzibilizira javno mnijenje protiv rasnih, spolnih, vjerskih i nacionalnih predrasuda i govora mržnje, brani slobodu riječi i prava pisaca i publicista ugroženih represivnom politikom. Temeljna zadaća te međunarodne udruge je promicanje dobra u svijetu intelektualnom solidarnošću i snagom književne riječi.

U suradnji s Hrvatskim P.E.N. centrom u knjižnici se kontinuirano organiziraju tribine različite tematike, poetske tribine, susreti s inozmenim književnicima u P.E.N.-ovim rezidencijama, prevoditeljima... Neke od tribina su snimljene i mogu se pregledati na YouTube kanalu FlashbackDocumentary

2023. godina
 

2022. godina
 

2021. godina
 

2020. godina
 

2019. godina