Odjeli

AVE odjel Knjižnice Tina Ujevića započeo je s radom u listopadu 2003. godine. Od tada bilježi ubrzani rast kako broja korisnika, tako i jedinica građe. U fondu AV odjela moguće je pronaći temeljna djela klasične glazbe te bogatu zbirku jazz i blues velikana. Sva građa dostupna je za pretraživanje u e-katalogu Knjižnica grada Zagreba.
AVE odjel nabavlja glazbene časopise Downbeat i MOJO koji se mogu koristiti u knjižnici. Posuđujemo CD-ROM-ove za djecu i odrasle.
Osim glazbene građe AVE odjel nudi korisnicima ostalu audiovizualnu, elektroničku građu i DAISY građu za slijepe i slabovidne osobe.
Dostupna je i građa lagana za čitanje (zvučna) za osobe s poteškoćama u čitanju. Bilježimo porast posudbe filmova i za djecu i za odrasle korisnike.  
 

Posudbeni odjeli i zbirke audiovizualne i elektroničke građe Knjižnica grada Zagreba (poredani prema vremenu osnutka):      
KGZ Gradska knjižnica, Zagreb - Glazbeni odjel
KGZ Gradska knjižnica, Zagreb - Medioteka
KGZ Gradska knjižnica Ante Kovačića, Zaprešić - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Tina Ujevića - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Augusta Cesarca - Odjel audiovizualne i multimedijalne građe
KGZ Knjižnica Dubrava - Glazbeni odjel
KGZ Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Dugave - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Vrapče - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Špansko sjever - Audiovizualni odjel
 

 

 

 

 

 
 

Na ovom odjelu korisnicima se pružaju sve informacije o traženim naslovima, usluge bibliografske obrade tema za izradu referata, seminarskih ili diplomskih radnji, pomoć u korištenju knjižničnih kataloga i online OPAC pretraživanja korištenjem računala. Nove usluge su još on-line rezervacije, produženje građe, posudba e-knjige i zvučne e-knjige. Na informativnom panou redovito se korisnike obavještava o novim naslovima, a prigodnim plakatima i pozivnicama o promocijama, izložbama i susretima, kao i ostalim kulturnim događanjima koja se redovito održavaju u knjižnici.

Cilj je ovih edukacijskih i animacijskih programa promicanje knjige i čitanja i afirmacija knjižnice kao kulturne institucije.
Studijska čitaonica Knjižnice Tina Ujevića smještena je na katu Knjižnice i raspolaže sa 10 korisničkih mjesta. U njoj je smještena referentna zbirka s enciklopedijama, leksikonima, rječnicima, atlasima, vodičima i ostalim priručnicima. Neki primjerci sačuvane građe raritetni su, a potječu još iz Knjižnice Trešnjevka osnovane 1948.

Studijska čitaonica čuva i vrijednu zbirku knjiga iz povijesti umjetnosti među kojima se ističu monografije velikana likovne umjetnosti

Dio građe iz studijske čitaonice se ne posuđuje izvan prostora knjižnice i ne fotokopira se. 
 
U Studijskoj čitaonici korisnici mogu koristiti knjižnična računala, te je moguće spajanje vlastitih prijenosnih računala na knjižničnu WI-FI mrežu.