Radno vrijeme:
pon,sri-pet-sub 8:00 - 14:00
uto-čet 14:00 - 20:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • automat za napitke
  • wifi
  • igraća konzola

Događanja
Ostalo | Galerija Prozori
Milijana Babić: Nadolazeća distopija u kojoj treba iznova promišljati ‘’ekonomije življenja’’
08.07.2020. - 01.09.2020.
U okviru projekta Rubne prakse feminističke umjetnosti: primjer - lokalna scena, Suzana Marjanić razgovarala je s umjetnicom Milijanom Babić.

Više
Ostalo
Knjiga na rezervaciji - Monika Herceg: Vrijeme prije jezika
06.07.2020. - 31.08.2020.
Donosimo novi razgovor iz serije "Knjiga na rezervaciji": Monika Herceg "Vrijeme prije jezika".

Više
Izložba | Galerija Prozori
Jasenko Rasol: Tvornica nemogućih radnji
07.05.2020. - 10.09.2020.
Serija fotografija izložena pod nazivom Tvornica nemogućih radnji snimljena je 2006. godine u halama tvornice Mesne industrije Gavrilović u Petrinji, kao odgovor autora na projektni poziv vezan uz istraživanje proširenja plesnoga medija.  Tvornički je pogon služio isključivo kao polje eksperimenta u smislu proširenja umjetničkog prostora i provociranja medijskih ograničenja. U skladu s  tvorničkim režimom opremljena zaštitnom kutom, kapom i prevelikim gumenim čizmama, plesačica je bila onemogućena u pokretu. Između njezina tijela i prostora, zaštitno se odijelo pojavilo kao membrana koja sputava. Ono je, ovisno o tome s koje strane gledamo, ekstenzija tijela ili društva koja, u oba slučaja – bila osobna predostrožnost ili društvena mjera – ima ulogu disciplinirati tijelo. To je ujedno i mjesto semantičkih preklapanja, most prema kontekstu novoga izlaganja u novoj svakodnevici modificiranoj, na nepoznati rok, biomedicinskim politikama, protektivnim mjerama, strahom, kontrolom i samokontrolom.

Više
Novosti
Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2021. godini
10.06.2020.
Rok prijave 15. srpnja 2020.
 
Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2020. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji kritički promišljaju javni prostor te inovativno reagiraju na kontekst galerije.
Prijave se mogu poslati e-mailom ma adresu prozori.galerija@gmail.com.
Prijedloge će razmatrati Umjetnički savjet Galerije Prozori.
Rezultati će biti objavljeni na web stranici Knjižnica grada Zagreba  do 20. srpnja 2020.
 


Više