Radno vrijeme:
pon-pet 8:00-20:00
sub 8:00-14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • automat za napitke
  • igraća konzola

Obavijesti
Rezultati natječaja za izlaganje u Galeriji Prozori u 2019.
03.07.2018.
Na sastanku održanom 27. lipnja 2018., na temelju pristiglih prijedloga za izlaganje, Savjet Galerije Prozori donio je odluku o programu u 2019. godini. Program će se predložiti za financiranje Gradskom uredu za kulturu Grada Zagreba te Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.
Više

Događanja
Stručni skup | Galerija Prozori
Stručni skup povodom 40 godina Galerije Prozori
09.10.2018. - 11.10.2018.
Seminar povodom 40 godina rada Galerije Prozori u Knjižnici S. S. Kranjčevića, s obzirom na specifičnu poziciju i galerije i knjižnice koja iz toga proizlazi,  otvara pitanja i promišljanja potencijala heterogenih javnih prostora, kao prostora umjetničke i kulturne proizvodnje, alternativne edukacije i stvaranja znanja te kao prostora otpora hegemonijskim mehanizmima društvene kontrole. Skup je prvenstveno namijenjen knjižničarima, zatim onima koji rade u kulturnim i obrazovnim ustanovama te svima zainteresiranima.

Više
Izložba | Galerija Prozori
Marijan Crtalić: Izložba u pripremi
21.09.2018. - 05.10.2018.
Crtalić, ovaj put, poseže za plakatima, letcima i natpisima zalijepljenima na izlozima ili vratima. To su tekstovi koji obavještavaju, prolaznike o razlozima zatečena stanja prostora na koji se odnose („Zatvoreno zbog preseljenja“), upozoravaju („Pada fasada“), zabranjuju („Ne odlažite reklame“) ili se na neki drugi način obraćaju primateljima („Čitajte Marteka“). Nastali u kućnoj radinosti, ispisani rukom ili u široko dostupnim kompjutorskim programima, ova jednostavna rješenja, s jedne strane prezentiraju neizmjerno polje svakodnevnih estetika, dok s druge upućuju na komunikacijsku supkulturu koja usprkos otklonima i osobnim invencijama pošiljatelja, ukazuje na strukturna i proceduralna pravila koja je ocrtavaju. Dok s jedne strane posreduju u definiranju poželjnih okvira ponašanja u zajednici, pravu na osobne distinkcije ili vlasništvo, s druge uspostavljaju paralelnu ekonomiju, uključujući se, podražavajući ili opirući se neoliberalnim procesima transformacija javne sfere. Ukratko, radi se o privatnom diskursu unutar javnog prostora ulice, međuzoni koja se ispisuje i iscrtava na vrata i izloge iz koje je moguće izvesti antropologiju grada.

Otvorenje izložbe s performansom u 19 sati

Više
Čitateljski klubovi | Dječji odjel
Razbooktavanje
27.06.2018. - 20.12.2018.
Početak događanja: 16 h
Sljedeći susret održat će se u ponedjeljak, 20. 9. u 17 sati!
 
Čitamo i razgovaramo o književnosti koja nam je bitna. Književnost „linkamo“ sa serijama, glazbom, filmovima, društvom, privatnim i javnim – svime što nas zanima, zabavlja, brine ili tjera da mislimo. Zanimaju nas i razum i osjećaji – suhoparne analize mijenjamo autentičnim iskustvima, čitanjima, promišljanjima. Svi su glasovi jednakovrijedni i svatko je dobrodošao! Pridruži se!

Više