Gradska knjižnica - Zbirka Zagrabiensia

Događanja
U povodu Dana grada Zagreba i 145. obljetnice rođenja hrvatskoga književnika - romanopisca, novelista, dramatičara, pjesnika i libretista - Milana Begovića, u auli Gradske knjižnice u Zagrebu postavljena je izložba koja izborom izvorne građe i popratnim panoima predstavlja njegovo djelo.
Životni put ga je iz rodne Vrlike preko Splita, Beča i Hamburga doveo u Zagreb, kamo se preselio 1920. godine. Od 1920. do 1927. godine predaje glumu na Državnoj glumačkoj školi pri Hrvatskom narodnom kazalištu, a od 1927. do 1928. godine zaposlen je kao ravnatelj Drame središnjeg nacionalnog kazališta u Zagrebu.
Njegove su drame i komedije u razdoblju između dva svjetska rata bile nezaobilazan dio zagrebačkoga kazališnog repertoara, a posebno je vrijedno istaknuti suradnju s Brankom Gavellom kao redateljem i sa skladateljem Jakovom Gotovcem, koji je na Begovićevu inicijativu i prema njegovu libretu skladao operu Ero s onoga svijeta. Iz Begovićeva proznog opusa ističemo djelo Giga Barićeva : roman iz zagrebačkog poslijeratnog života.
Za svoj je rad prigodom izvedbe drame Bez trećega, obrade završnoga dijela romana Giga Barićeva, u Parizu odlikovan Legijom časti.
Izložba se može razgledati od 27. svibnja  do 16. lipnja 2021. godine.
Autorica izložbe je Dubravka Petek.