Tečaj sporog čitanja

Ciklus biblioterapijskih radionica o odnosima, vezama i ljubavima unutar njih

Ciklus biblioterapijskih radionica: Tečaj sporog čitanja u Knjižnici Božidara Adžije (KBA) zamišljen je kao niz susreta zainteresiranih korisnika s romanom Elif Shafak:  40 pravila ljubavi. Roman o Rumiju , koji tematizira široku lepezu međuljudskih odnosa: djece i roditelja, partnera u brakovima ili vezama koje tek počinju, iskrene i duboke prijateljske odnose, itd.

Za rad na romanu, odnosno njegovom produbljenom razumijevanju, rabi se metoda vođenoga i usmjerenoga dubinskoga čitanja. Riječ je o biblioterapijskom MED ciklusu, odnosno načinu grupne socioterapijske analize teksta prema metodi kognitivne psihoterapije.

Radionice vodi dr. sc. Davor Piskač, sveučilišni profesor i predavač biblioterapije te biblioterapeut s bogatim praktičnim iskustvom. 
Termin odvijanja je utorkom od 18 do 20 sati, u prostoru Studijske čitaonice Knjižnice Božidara Adžije. Kako je riječ o usluzi u razvoju tako je i pristup radu u radionici fleksibilan: korisnici se mogu slobodno priključiti ili isključiti iz sudjelovanja.
Zainteresirani se mogu prijaviti pozivom na telefon 01/4655 025, e-poštom na knjiznica.bozidara.adzije@kgz.hr, prilikom posjeta našoj knjižnici ili samo doći u vrijeme održavanja radionice.