Tečaj sporog čitanja

Ciklus biblioterapijskih radionica o odnosima, vezama i ljubavima unutar njih

Želite li razjasniti nedoumice koje uočavate u međuljudskim odnosima i/ili ljubavnim vezama, ovaj bi vam ciklus biblioterapijskih radionica mogao ponuditi neke uvide pa, čak, i rješenja. Veze, odnosi i ljubav unutar njih promatrat će se na primjeru romana Clare Pooley:  Bilježnica neizgovorenih stvari. S obzirom na to da roman tematizira široku lepezu međuljudskih odnosa: djece i roditelja, partnera u brakovima ili vezama koje tek počinju, iskrene i duboke prijateljske odnose i slično, spomenuto djelo osobito je pogodno za biblioterapijsku analizu i interpretaciju.

Za rad na romanu, odnosno njegovom produbljenom razumijevanju, rabi se metoda vođenoga i usmjerenoga dubinskoga čitanja. Riječ je o biblioterapijskom MED ciklusu, odnosno načinu grupne socioterapijske analize teksta prema metodi kognitivne psihoterapije.

Radionice vodi dr. sc. Davor Piskač, sveučilišni profesor i predavač biblioterapije te biblioterapeut s bogatim praktičnim iskustvom.

Termin odvijanja je utorkom od 18 do 20 sati, u prostoru Studijske čitaonice Knjižnice Božidara Adžije. Kako je riječ o usluzi u razvoju tako je i pristup radu u radionici fleksibilan: korisnici se mogu slobodno priključiti ili isključiti iz sudjelovanja.

Broj sudionika ograničen je prostorom pa će prvih 10-15 prijavljenih sudionika imati prednost. Zainteresirani se mogu prijaviti pozivom na telefon 01/4655 025, e-poštom na knjiznica.bozidara.adzije@kgz.hr, prilikom posjeta našoj knjižnici ili samo doći u vrijeme održavanja radionice.