Radno vrijeme:
pon,sri-pet-sub 8:00 - 14:00
uto-čet 14:00 - 20:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • fotokopirni aparat
  • automat za napitke
  • wifi

Događanja
Izložba
Zdenka Heršak (19. kolovoza 1928. - 3. srpnja 2020.)
08.07.2020. - 24.07.2020.
Hrvatska glumica, dugogodišnja članica glumačkog ansambla kazališta Gavella. U kazalištu u Frankopanskoj igrala je u nizu predstava, od kada ga je dr. Branko Gavella osnovao 1953. g. Prva među njima bila je O miševima i ljudima (Steinbeck, Škiljan) iz 1954., a do 1991. g. i Čehovljeva Galeba Zdenka Heršak na toj je pozornici u međuvremenu glumila u 50-ak predstava.
Osim izuzetne glumačke karijere, Zdenka Heršak objavila je i desetak knjiga: To što i ptice pjevajuIstina na pijesku, Moj život putuje, Nosili me vihori (ljubav i erotika), Sjećanja iz kazališnog, filmskog i privatnog života.

Više
Izložba
U spomen dr. Ivo Banac (1947.-2020.)
01.07.2020. - 18.07.2020.
Nakon teške bolesti preminuo je u 74. g. hrvatski povjesničar, političar, i pisac dr. Ivo Banac.

Više
Izložba
Max Weber (1864-1920) : stota obljetnica smrti
15.06.2020. - 15.07.2020.
Ove godine navršava se 100. obljetnica smrti Maxa Webera, velikog njemačkog i svjetskog polihistora: sociologa, politologa, kulturologa, filozofa, teoretičara prava i povijesti, itd.
U našoj zemlji Max Weber je ostavio najviše traga na području sociologije te je najpoznatiji kao jedan od utemeljitelja moderne sociologije. I danas on i njegovo djelo intrigiraju modernu znanost o društvu te nema ni jednog pregleda suvremene sociologije bez dubokog naklona njegovu sociološkom opusu.

Izložba pokušava ukazati na njegov značaj a više o njegovom djelu možemo saznati uvidom u naš katalog.

Izložbu je potaknuo i dao značajan autorski prilog dr. Zlatko Hinšt.

Više
Izložba
Žarko Baučić : izložba
15.06.2020. - 15.07.2020.
Žarko Baučić stariji
MORSKE VERTIKALE : LIKOVNI RADOVI

 
Morski tematski sadržaji na slikama neuobičajenih formata imaju svrhu pružiti radost i užitak te omogućiti putovanje po morski doživljaj svima koji su voljni zaviriti u izložbeni prostor i tako uvesti sebe u svijet doživljaja u kojem su već bili, ali i u svijet doživljaja u kojem tek žele biti.

 
Žarko Baučić mlađi
FOTO MORGANA : FOTOGRAFIJE

 
Odabrane fotografije predstavljaju dio motiva koji me zaokupljaju. Vodeći se starim načelom da je ljepota u oku promatrača, pejsaže, strukture i prirodu općenito pokušavam prikazati iz neuobičajenih kutova i u neuobičajenim kompozicijama, dajući im tako nesvakidašnji izgled. Sve s ciljem da svaki posjetitelj doživi fotografije na svoj način i proširi time granice izložbe stvarajući, u konačnici, svoju vlastitu fotomorganu.

Više
Novosti
Prvo mjesto na 7. međunarodnom filmskom festivalu smijeha - FIFES
15.04.2019.
Film redatelja Nevena Dužaneca i scenarista Lovre Preprotnika "Kako je lik dosegnuo nevjerojatne sposobnosti" osvojio je prvo mjesto u kategoriji seniora - domaći film na 7. međunarodnom filmskom festivalu smijeha - FIFES.

Festival je organiziran u suradnji udruga FFVAL i Mistična bića iz Zagreba, a tijekom trajanja festivala gledatelji su imali priliku pogledati više od 20 sati filmskog materijala čiji je glavni kriterij bio - smijeh.

Stručni ocjenjivački sud bio je u sastavu Jadranka Đokić, Ivo Bagarić i Igor Mulc.

Više
Film "Kako je Lik dosegao nevjerojatne sposobnosti"
07.11.2018.
Knjižnica Božidara Adžije mjesto je gdje odlične energije ima na bacanje, gdje je želja svakog korisnika poznata unaprijed, mjesto gdje se može dostići razine nemogućega.

Režija: Nikola Kostrešević Neven Dužanec
Scenarij: Lovro Preprotnik

Više
Film "Arhiv"
02.02.2018.
Predstavljamo kratki horor film mladog scenarista i glumca Lovre Preprotnika i redatelja Nevena Dužaneca sniman u Knjižnici Božidara Adžije.

Više
Središnji katalog službenih dokumenata RH
05.06.2017.
Središnji katalog službenih dokumenata sadrži pravne propise Republike Hrvatske i druge dokumente tijela javne vlasti, poput strategija, deklaracija, planova, objavljenih u elektroničkom izdanju Narodnih novina.

Osim toga, Zbirka sadrži i digitalizirane tekstove propisa objavljenih prije 1990. godine u službenim glasilima država prednica, a koji su 2007. godine još uvijek bili na snazi. Svi propisi su pretraživi po punom tekstu, a Zbirka je organizirana kao sustav međusobno povezanih tekstova propisa i informacija o njima.

Više
Portal IUS-INFO
14.07.2016.
Portal IUS-INFO namijenjen je pravnicima, sucima, odvjetnicima, javnim bilježnicima, ekonomistima, revizorima, konzultantima, stručnjacima iz područja menadžmenta, prirodnih i društvenih znanosti te svima koji u poslovanju trebaju pouzdane i ažurne pravne informacije. Pristup je moguć u prostoru Knjižnice.
 


Više