Radno vrijeme:
pon-pet 8:00-20:00
sub 8:00-14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • fotokopirni aparat
  • automat za napitke
  • wifi

Događanja
Ostalo
Besplatna provjera vida
27.09.2018. | četvrtak
Početak događanja: 12:00
Čitanje nas ispunjava, razveseljava, educira, ali i opušta od svakodnevnih briga,  a  knjiga i dobar vid čine cjelinu i zadovoljnog čitača.
Problemi s vidom mogu se pojaviti bilo kada, bez obzira na godine. Zato su redoviti pregledi od izuzetne koristi. Essilor kao lider u optičkoj industriji ulaže iznimno velike napore kako bi educirali javnost o tom problemu, prevenirali ga i u konačnici ponudili adekvatno rješenje. Sukladno tome, Essilor na globalnom nivou tradicijski organizira besplatne provjere vida građanima, a Essilor Hrvatska, skupa sa studentima optometrije Veleučilišta Velika Gorica, već drugu godinu zaredom provodi ovu akciju u Knjižnici Božidara Adžije gdje se 27. rujna u 12 sati provodi besplatna provjera vida građanima.
U svega 3 minute saznat ćete opću  informaciju o postotku oštrine vašeg vida, s ciljem daljnjeg poduzimanja koraka za ispravnu korekciju vida kod stručne osobe.
 

Više
Izložba
Glasovi Književnog petka: Digitalizirana zagrebačka baština
20.09.2018. - 10.10.2018.
Izložbom predstavljamo najdugovječniju zagrebačku književnu tribinu Književni petak u razdoblju 1959. do 1969. godine, čiji se zvučni zapisi od 2017. godine digitaliziraju u Knjižnici Božidara Adžije. Cilj je projekta upoznati građane Zagreba, Hrvatske, pa i svijeta sa zagrebačkom kulturnom baštinom, popularizirati građu knjižnica te ukazati na vrijednost i važnost očuvanja kulturnog identiteta.

Tribina je započela 1955. godine u Radničkoj biblioteci na Krešimirovom trgu, danas Knjižnici Božidara Adžije, s književnikom Vladanom Desnicom. Snimljeni, a danas digitalizirani, razgovori s poznatim hrvatskim i stranim piscima svjedočanstvo su živoga društvenog života i umjetničkog duha zagrebačke kulturne povijesti.

Više
Novosti
Glasovi Književnog petka
24.05.2018.
Knjižnica Božidara Adžije u okviru projekta Digitalizirana zagrebačka baština Knjižnica grada Zagreba započela je u ožujku 2017. digitalizaciju zvučnih zapisa iz svoje zbirke Arhiv Književnog petka. Presnimljena i obrađena zvučna građa nakon provedbe mjera zaštite, digitalizacije i obrade, stavila se na raspolaganje korisnicima za rad u stručne, obrazovne i znanstvene svrhe u prostoru Knjižnice Božidara Adžije. Isječci zvučnih zapisa dostupni su na portalu Digitalne zbirke i obuhvaćeni Katalogom Knjižnica grada Zagreba.

Više
Film "Arhiv"
02.02.2018.
Predstavljamo kratki horor film mladog scenarista i glumca Lovre Preprotnika i redatelja Nevena Dužaneca sniman u Knjižnici Božidara Adžije.

Više
Središnji katalog službenih dokumenata RH
05.06.2017.
Središnji katalog službenih dokumenata sadrži pravne propise Republike Hrvatske i druge dokumente tijela javne vlasti, poput strategija, deklaracija, planova, objavljenih u elektroničkom izdanju Narodnih novina.

Osim toga, Zbirka sadrži i digitalizirane tekstove propisa objavljenih prije 1990. godine u službenim glasilima država prednica, a koji su 2007. godine još uvijek bili na snazi. Svi propisi su pretraživi po punom tekstu, a Zbirka je organizirana kao sustav međusobno povezanih tekstova propisa i informacija o njima.

Više
Portal IUS-INFO
14.07.2016.
Portal IUS-INFO namijenjen je pravnicima, sucima, odvjetnicima, javnim bilježnicima, ekonomistima, revizorima, konzultantima, stručnjacima iz područja menadžmenta, prirodnih i društvenih znanosti te svima koji u poslovanju trebaju pouzdane i ažurne pravne informacije. Pristup je moguć u prostoru Knjižnice.
 


Više
Deklaracija o pravu europskih građana na pismenost
02.02.2016.
Nizozemska je 2016. preuzela predsjedništvo Europske Unije, a kao dodatak tome predstavljen je i jedinstveni događaj u promicanju pismenosti, ELINET Europska konferencija o pismenosti.

Više