Radno vrijeme:
pon-pet 8:00 - 20:00
sub 8:00 - 14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • fotokopirni aparat
  • automat za napitke
  • wifi

Obavijesti
Noć knjige 2021. : Čitanje kao lijek: dr. sc. Ljiljana Sabljak
19.04.2021.
Kako čitanje može zaliječiti duh i tijelo, što je to biblioterapija i jesu li knjižnice mjesta za liječenje duše - o svemu tome, a i više razgovarat ćemo u trećoj epizodi Zvukmarka s dr. sc. Ljiljanom Sabljak, koja se već niz godina bavi vođenim, ciljanim čitanjem, a sve to u povodu jubilarne Noći knjige.
Više

Događanja
Izložba
Noć knjige 2021. : Biblioterapija - terapeutski učinak čitanja
20.04.2021. - 15.05.2021.
Iako je blagotvoran učinak čitanja na čovječanstvo poznat od davnina, biblioterapija je pojam novijeg datuma kojim suvremeno knjižničarstvo opisuje taj drevni fenomen. Izložba prikazuje trenutni presjek stanja u struci vezano uz biblioterapiju, kao i raznolikost oblika u kojima se „ljekovitost“ knjige i čitanja danas javlja i koristi u knjižnicama, ali i šire u društvu.

Više
Ostalo
Noć knjige 2021. : PP - Preporučili su, pročitajte!
23.04.2021. | petak
Narodne knjižnice poticajna su sredina za razvoj i promicanje kulture čitanja i pismenosti, stoga ovaj program nudi preporuke za čitanje prema izboru poznatih osoba, korisnika usluga Knjižnica grada Zagreba. Oni će dati kratak osvrt na knjigu koja je u nekom trenutku njihova života na njih djelovala ljekovito. Videozapisi će biti objavljeni na mrežnim i Facebook stranicama Knjižnice.

Više
Akcija
Noć knjige 2021. : Knjiga kao lijek
23.04.2021. | petak
Program će svim korisnicima koji u Noći knjige posjete Knjižnicu pružiti mogućnost da kao poklon sa sobom ponesu knjigu. Svaki korisnik će dobiti uputnicu i prema vlastitoj "dijagnozi" – za putoholičare, za one željne novih poznanstava, za vječne romantike, za željne "starog normalnog" – odabrati lijek skriven u kutiji.

Više
Novosti
Međunarodni dan darivanja knjiga - donacije Knjižnice Božidara Adžije i Knjižnice Sesvete
14.02.2021.
U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, Knjižnica Božidara Adžije i Knjižnica Sesvete pripremile su vrijednu donaciju knjižne građe za Gradsku knjižnicu Vukovar, u provedbi darivanja vjerno pomaže i Knjižnica Jelkovec. Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.

Više
Film "Kako je Lik dosegao nevjerojatne sposobnosti"
07.11.2018.
Knjižnica Božidara Adžije mjesto je gdje odlične energije ima na bacanje, gdje je želja svakog korisnika poznata unaprijed, mjesto gdje se može dostići razine nemogućega.

Režija: Nikola Kostrešević Neven Dužanec
Scenarij: Lovro Preprotnik

Više
Film "Arhiv"
02.02.2018.
Predstavljamo kratki horor film mladog scenarista i glumca Lovre Preprotnika i redatelja Nevena Dužaneca sniman u Knjižnici Božidara Adžije.

Više
Središnji katalog službenih dokumenata RH
05.06.2017.
Središnji katalog službenih dokumenata sadrži pravne propise Republike Hrvatske i druge dokumente tijela javne vlasti, poput strategija, deklaracija, planova, objavljenih u elektroničkom izdanju Narodnih novina.

Osim toga, Zbirka sadrži i digitalizirane tekstove propisa objavljenih prije 1990. godine u službenim glasilima država prednica, a koji su 2007. godine još uvijek bili na snazi. Svi propisi su pretraživi po punom tekstu, a Zbirka je organizirana kao sustav međusobno povezanih tekstova propisa i informacija o njima.

Više
Portal IUS-INFO
14.07.2016.
Portal IUS-INFO namijenjen je pravnicima, sucima, odvjetnicima, javnim bilježnicima, ekonomistima, revizorima, konzultantima, stručnjacima iz područja menadžmenta, prirodnih i društvenih znanosti te svima koji u poslovanju trebaju pouzdane i ažurne pravne informacije. Pristup je moguć u prostoru Knjižnice.
 


Više