Radno vrijeme:
pon-pet 8:00-20:00
sub 8:00-14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • fotokopirni aparat
  • automat za napitke
  • wifi

Događanja
Izložba
Milan Trenc ponovo u orbiti
23.04.2019. - 23.05.2019.
Nije lako predstaviti djelo Milana Trenca. Sve što bi se objektivno moglo reći o tom izvornom kreativcu ne bi bilo dovoljno precizno. Milan Trenc ne samo da je crtač i autor stripova i slikovnica svjetskoga glasa, nego je i redatelj i kreator animiranih i igranih filmova te kazališnih predsatava, ilustrator knjiga i naslovnica uglednih svjetskih i domaćih novina i časopisa, etablirani likovni umjetnik, pisac knjiga i scenarija, ukratko, on je nedvojbeno jedan od naših najsvestranijih umjetnika.
S veseljem vas pozivamo na upoznavanje s radom tog pravog renesansnog čovjeka našeg doba prilikom kojeg ćemo saznati više o njegovom putu kroz svijet kreativnosti stripa, filma, animacije i ilustracije te o njegovim najnovijim umjetničkim preokupacijama i projektima. Pogled u naš katalog može nam pomoći na tom putu.

Više
Novosti
Prvo mjesto na 7. međunarodnom filmskom festivalu smijeha - FIFES
15.04.2019.
Film redatelja Nevena Dužaneca i scenarista Lovre Preprotnika "Kako je lik dosegnuo nevjerojatne sposobnosti" osvojio je prvo mjesto u kategoriji seniora - domaći film na 7. međunarodnom filmskom festivalu smijeha - FIFES.

Festival je organiziran u suradnji udruga FFVAL i Mistična bića iz Zagreba, a tijekom trajanja festivala gledatelji su imali priliku pogledati više od 20 sati filmskog materijala čiji je glavni kriterij bio - smijeh.

Stručni ocjenjivački sud bio je u sastavu Jadranka Đokić, Ivo Bagarić i Igor Mulc.

Više
Zbirka Arhiv Književnog petka
30.12.2018.
Knjižnica Božidara Adžije u okviru projekta Digitalizirana zagrebačka baština započinje u ožujku 2017. digitalizaciju zvučnih zapisa iz svoje zbirke Arhiv Književnog petka. Digitalizacija obuhvaća magnetofonske trake i audiokasete snimljene na tribinama Književnog petka u Radničkoj biblioteci Božidara Adžije na Krešimirovom trgu, u razdoblju od 1959. do 1969. godine. Projekt Glasovi Književnog petka 2017.-te sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Više
Film "Kako je Lik dosegao nevjerojatne sposobnosti"
07.11.2018.
Knjižnica Božidara Adžije mjesto je gdje odlične energije ima na bacanje, gdje je želja svakog korisnika poznata unaprijed, mjesto gdje se može dostići razine nemogućega.

Režija: Nikola Kostrešević Neven Dužanec
Scenarij: Lovro Preprotnik

Više
Film "Arhiv"
02.02.2018.
Predstavljamo kratki horor film mladog scenarista i glumca Lovre Preprotnika i redatelja Nevena Dužaneca sniman u Knjižnici Božidara Adžije.

Više
Središnji katalog službenih dokumenata RH
05.06.2017.
Središnji katalog službenih dokumenata sadrži pravne propise Republike Hrvatske i druge dokumente tijela javne vlasti, poput strategija, deklaracija, planova, objavljenih u elektroničkom izdanju Narodnih novina.

Osim toga, Zbirka sadrži i digitalizirane tekstove propisa objavljenih prije 1990. godine u službenim glasilima država prednica, a koji su 2007. godine još uvijek bili na snazi. Svi propisi su pretraživi po punom tekstu, a Zbirka je organizirana kao sustav međusobno povezanih tekstova propisa i informacija o njima.

Više
Portal IUS-INFO
14.07.2016.
Portal IUS-INFO namijenjen je pravnicima, sucima, odvjetnicima, javnim bilježnicima, ekonomistima, revizorima, konzultantima, stručnjacima iz područja menadžmenta, prirodnih i društvenih znanosti te svima koji u poslovanju trebaju pouzdane i ažurne pravne informacije. Pristup je moguć u prostoru Knjižnice.
 


Više