Radno vrijeme:
pon-pet 8:00-20:00
sub 8:00-14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • fotokopirni aparat
  • automat za napitke
  • wifi

Događanja
Izložba
Kvadratura kruga zagrebačke filozofije prakse: Praxis i praksisovci 1964-1974
06.11.2018. - 30.11.2018.
Ne tako davno, kakvih pola stoljeća unatrag, Zagreb je bio centar filozofijskog vrenja, nezabilježenog, kako u bivšoj državi, tako i Europi. Iako se radilo o šire shvaćenoj marksističkoj filozofiji i sociologiji, povijesno-filozofijski značaj tih događanja daleko je nadilazio, s današnje točke gledišta, uske marksističke okvire. Pitanja koja su otvarali pripadnici zagrebačke, hrvatske, ali i beogradske pa i sarajevske filozofije prakse, duboko su potresala temelje društvenoga bitka bivše države, pa i marksizma u razvijenome svijetu. Filozofski časopis Praxis i Korčulanska ljetna škola bili su simboli ovog filozofskog pokreta, a okupljali su ne samo najviđenije marksističke filozofe i sociologe iz Hrvatske i bivše Jugoslavije, nego i iz cijeloga svijeta.
Namjera je izložbe prikazati sveukupnost i heterogenost sadržaja zagrebačke filozofije prakse i časopisa Praxis kao i svekoliku polemičku i interpretacijsku literaturu koja je pratila postojanje ove filozofske orijentacije od nastanka do danas. To bi bio motiv daljnjih promišljanja odnosa filozofije prakse sa suvremenom filozofijom kao kreativni doprinos integriranja eventualnog naslijeđa zagrebačke filozofije prakse, između ostaloga i u aktivnu hrvatsku filozofijsku baštinu na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće. Pri tome nam može pomoći i naš katalog.

Više
Novosti
Film "Kako je Lik dosegao nevjerojatne sposobnosti"
07.11.2018.
Knjižnica Božidara Adžije mjesto je gdje odlične energije ima na bacanje, gdje je želja svakog korisnika poznata unaprijed, mjesto gdje se može dostići razine nemogućega.

Režija: Nikola Kostrešević Neven Dužanec
Scenarij: Lovro Preprotnik

Više
Film "Arhiv"
02.02.2018.
Predstavljamo kratki horor film mladog scenarista i glumca Lovre Preprotnika i redatelja Nevena Dužaneca sniman u Knjižnici Božidara Adžije.

Više
Središnji katalog službenih dokumenata RH
05.06.2017.
Središnji katalog službenih dokumenata sadrži pravne propise Republike Hrvatske i druge dokumente tijela javne vlasti, poput strategija, deklaracija, planova, objavljenih u elektroničkom izdanju Narodnih novina.

Osim toga, Zbirka sadrži i digitalizirane tekstove propisa objavljenih prije 1990. godine u službenim glasilima država prednica, a koji su 2007. godine još uvijek bili na snazi. Svi propisi su pretraživi po punom tekstu, a Zbirka je organizirana kao sustav međusobno povezanih tekstova propisa i informacija o njima.

Više
Portal IUS-INFO
14.07.2016.
Portal IUS-INFO namijenjen je pravnicima, sucima, odvjetnicima, javnim bilježnicima, ekonomistima, revizorima, konzultantima, stručnjacima iz područja menadžmenta, prirodnih i društvenih znanosti te svima koji u poslovanju trebaju pouzdane i ažurne pravne informacije. Pristup je moguć u prostoru Knjižnice.
 


Više