Radno vrijeme:
pon-pet 8:00 - 20:00
sub 8:00 - 14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • fotokopirni aparat
  • automat za napitke
  • wifi

Događanja
Izložba
Hodaj sa mnom
16.09.2021. - 22.09.2021.

Europski tjedan mobilnosti pod temom „Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost“ i glavnim sloganom „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“ odlučili smo proslaviti u suradnji s Hrvatskim Savezom Hodanja i manifestacijom Hrvatski festival hodanja čije je geslo bilo „Hodaj sa mnom”.Više
Izložba
Zaboravljena industrijska baština
15.09.2021. - 15.10.2021.
Izložba fotografija „Zaboravljena industrijska baština Zagreba“ identificira, dokumentira i promovira zaboravljenu industrijsku baštinu glavnog grada Hrvatske.
Industrijska postrojenja i objekti bili su važan dio identiteta grada, a doživjeli su šarolike sudbine, od propasti i raspadanja do različitih prenamjena. Svjedočimo zatvaranju tvornica, rušenju ili napuštanju tvorničkih zgrada koje danas u centru grada kao zapuštene ruine zjape prazne. Važno je te primjere izvući iz zaborava, primijetiti, zabilježiti i pokazati kakva je njihova sudbina u Zagrebu, najvažnijem industrijskom središtu u Hrvatskoj, kroz
povijest pa sve do današnjih dana. Napušteni industrijski objekti i postrojenja postaju kulturna baština Republike Hrvatske.

Više
Izložba
Sanjam, letim, živim
15.09.2021. - 15.10.2021.
U sklopu manifestacije  Dani europske baštine 2021. g. s temom Baština za sve – u organizaciji  Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, u slobodnom prostoru Knjižnice  predstavljamo interaktivnu izložbu „Sanjam, letim, živim!“. Njezine sastavnice čini prezentacija o uspješnoj inkluziji Udruge i Centra OZANA, Društva multiple skleroze Grada Zagreba, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment te Knjižnice kao promotora različitih građanskih zajednica ujedinjenih oko istoga, a to je međusobna potpora i pomoć za lakši život osoba kojima je neophodna, uz obitelj, i briga zajednice.

Više
Izložba
Virtualna izložba - Društvo.com : informacijsko doba i umreženi život
10.06.2021. - 10.06.2022.
Virtualna izložba „Društvo.com : informacijsko doba i umreženi život“ svojevrstan je osvrt na život u doba pandemije i na promjene u svakodnevici u kojoj tehnologija postaje ključan čimbenik. Izložbom predstavljamo vodeće autore i djela koja opisuju nastanak suvremenog informacijskog društva, temeljna načela virtualnog okruženja, umreženo društvo i pozadinu stvaranja normi današnjeg društva te destigmatizaciju tehnološkog napretka.
Posjetite Virtualnu izložbu „Društvo.com : informacijsko doba i umreženi život“, pronađite odgovore na pitanja o budućnosti i saznajte što to povezuje hakere i Knjižnice grada Zagreba?  

Više
Čitateljski klubovi
PR Book Club: suradnja Knjižnice Božidara Adžije i studentske udruge PublikaR
17.05.2021. - 31.12.2021.
Ideja projekta PR Book Club je da svaki mjesec članovi udruge čitaju po jednu ili više knjiga koje su sadržajno povezane s odnosima s javnošću te prezentiraju njihov sadržaj putem interaktivnih objava na društvenim mrežama, animiranih video uradaka i edukativnih newsletter sadržaja. 
Knjižnice grada Zagreba odnosno Knjižnica Božidara Adžije odabrana je kao partner na projektu te će omogućiti korisnicima uvid u preporučenu građu i promotivne materijale udruge. 
Cilj projekta je približiti odnose s javnošću i društvene medije svim zainteresiranima, educirati ih i probuditi u njima naviku čitanja.

Više
Novosti
Međunarodni dan darivanja knjiga - donacije Knjižnice Božidara Adžije i Knjižnice Sesvete
14.02.2021.
U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, Knjižnica Božidara Adžije i Knjižnica Sesvete pripremile su vrijednu donaciju knjižne građe za Gradsku knjižnicu Vukovar, u provedbi darivanja vjerno pomaže i Knjižnica Jelkovec. Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.

Više
Film "Kako je Lik dosegao nevjerojatne sposobnosti"
07.11.2018.
Knjižnica Božidara Adžije mjesto je gdje odlične energije ima na bacanje, gdje je želja svakog korisnika poznata unaprijed, mjesto gdje se može dostići razine nemogućega.

Režija: Nikola Kostrešević Neven Dužanec
Scenarij: Lovro Preprotnik

Više
Film "Arhiv"
02.02.2018.
Predstavljamo kratki horor film mladog scenarista i glumca Lovre Preprotnika i redatelja Nevena Dužaneca sniman u Knjižnici Božidara Adžije.

Više
Središnji katalog službenih dokumenata RH
05.06.2017.
Središnji katalog službenih dokumenata sadrži pravne propise Republike Hrvatske i druge dokumente tijela javne vlasti, poput strategija, deklaracija, planova, objavljenih u elektroničkom izdanju Narodnih novina.

Osim toga, Zbirka sadrži i digitalizirane tekstove propisa objavljenih prije 1990. godine u službenim glasilima država prednica, a koji su 2007. godine još uvijek bili na snazi. Svi propisi su pretraživi po punom tekstu, a Zbirka je organizirana kao sustav međusobno povezanih tekstova propisa i informacija o njima.

Više
Portal IUS-INFO
14.07.2016.
Portal IUS-INFO namijenjen je pravnicima, sucima, odvjetnicima, javnim bilježnicima, ekonomistima, revizorima, konzultantima, stručnjacima iz područja menadžmenta, prirodnih i društvenih znanosti te svima koji u poslovanju trebaju pouzdane i ažurne pravne informacije. Pristup je moguć u prostoru Knjižnice.
 


Više